Jeneratör ses yalıtımı Feltbi ses yalıtım olarak jeneratör odaları makine daireleri klima odaları gibi mekanların ses izolasyon ve yalıtım işlerini projelendirerek ekonomik ve profesyonel çözümler sunuyoruz.
Jeneratörlerde çeşitli gürültü kaynaklarından dolayı yüksek ses çıkararak gürültü kirliğine sebep olur.
Motor bloğu gürültüsü, soğutma, fan gürültüsü, alternatör gürültüsü, hava emiş gürültüsü,egzos gürültüsü ,strüktürel /mekanik gürültüler gibi.
İstenmeyen gürültü ve seslerin engellenmesi için çeşitli malzemelerle yapılan uygulamalara ses yalıtımı ismi verilmektedir.
Bu nedenle jeneratörlerde ses yalıtımı çok önemlidir. Gürültünün çevreye zarar vermesinden dolayı bu sesleri azaltmak için ortam koşullarına en uygun ses izolasyonunun bulunması ve doğru malzemelerle ses yalıtımının uygulanması gerekmektedir. Jeneratör odası ses yalıtımı; iç ses yalıtımı, makine odası ses yalıtımı ve dış mekan ses yalıtımı olarak uygulanabilmekte ve jeneratör sesleri maksimum seviyede kesilebilmektedir.
Jeneratör odası ses izolasyonu, jeneratörlerin ve jeneratör odalarının bulunduğu ve ortamın verdiği imkanlar dahilinde hemen her yere uygulanmaktadır
Jeneratörlerin sesinin en aza indirilmesi ve gürültü kirliliğinin azaltılması; kabinlerden dışarıya ses geçişinin azaltılması ya da kesilmesi, tamamen ses izolasyonunda kullanılan malzemelerin kalınlığına ve yoğunluğuna bağlıdır.
DİZEL JENERATÖR GÜRÜLTÜSÜNÜ AZALTMAK İÇİN UYGULANAN TEKNİKLER
1-AKUSTİK KABİN jeneratör gürültüsünün düşürmek için kullanılır.Akustik açıdan en iyi performansı alabilmek adına kabinde açıklık bırakılmamalıdır.
Ancak jeneratördeki ısınma probleminin önün geçebilmek için Hava emiş ve hava atış açıklıkları gerekir(kontrollu geçişler).Kabini oluşturan keçe panellerin akustik performansı ,iletim kaybı ve ses yutma katsayısı birlikte düşünülmelidir. Paneli oluşturan yalıtım malzemelerinin kalınlıkları ve fiziksel parametreleri gürültünün baskın olduğu frekanslara göre belirlenmelidir.
2-Hava giriş ve çıkış egzos gürültüleri için pasif ve aktif susturucular kullanılır.
3-Strüktül Doğuşlu Sesler için 175 kW< çelik yaylar gerekir.
4-Boru Kanal ve bağlantılarında esnek elemanlar kullanılır.
5-Jeneratör Odası iç duvarları,tavanı,kapıları ve döşemesinde ses yalıtımı yapılmalı.Odanın iç yutuculuğu hesaplanmalıdır.
6-Havalandırma için geekli olan zorunlu açıklıklarda akustik panjurlar ve dış perdelemeler yapılmalıdır.